HAID创意酒店设计

骐悦会所 酒店

主页 > 酒店案例 > 精品民宿 > 骐悦会所 酒店

    接到这个项目之后,和甲方沟通了许久,希望去做一个简约的空间,轻描淡写,不去吸引人的注意,属于生活空间。可以和一些朋友在闲暇的时候,可以在一块聚聚,安静的呆一呆,喝喝茶,聊聊天,仅此而已。世界大千,我们只是尘埃一粒,微小得不能再微小,我们希望这个是一个空间又是一个景观,推门进来之后,打开的是一片宁静与轻盈。整个手法源于传统造园手法,曲径、廊桥、竹林、瘦石一样不缺,但她却是现代的演绎,东方哲学的阐释。白色轻薄的柔弱形体中,细密的微尘造型点缀其中,不经意间你会发现她的存在,她带给大家的感观便是柔弱胜刚强的人生暗示,大厅的庭院,透彻了天空,映出了四季,处处透出东方文化的底蕴。

     进入空间中,首先映入眼帘的是一个处微景观,在影壁着整个空间的同时也可以尽快的调整着进入者的心境,为了扩大空间,石材背景下面放空。墙面区域,投射着意境小诗,随意摆放着一副巨画,映出心中山水。往下走,布置一小片竹林,在顶部切出一个圆形,使阳光照射进来,随着光线的变化,竹影也在无息的描绘着。将中式的月亮门形状进行简化设计,在空间中进行排列,指引着去往不同的空间。在大厅中布置一组沙发,坐下来静静的聊个天,或者看看外面的车水马龙,转个方向,不经意间发现这里也布置着一处景观,背后的隐隐约约露出的走道墙面像素灯光,像是城市灯光的缩影,与这景观相得益彰。通道采用大块的荒石和小石头构建,通道的尽头布置的迎客松引领着去往下一个空间。旁边布置着一个茶室,以供疲乏时休闲一下,端头布置着写意般的山形,在灯光的衬托下,更加精彩。在窗边设置一个灯光隔断,渲染着整个空间,旁边的墙面随机的摆放着不同的茶叶,以供品茶。走道的右边布置着一个简单的包房空间。



After receiving this project, I communicated with Party A for a long time, hoping to make a simple space, understatement, not to attract people's attention, it belongs to the living space. You can get together with some friends in your free time, stay quietly, drink tea, chat, that's all. The world is big, we are just a dust, too small to be too small. We hope this is a space and a landscape. After pushing the door in, what opens is a tranquility and lightness. The whole technique is derived from the traditional gardening technique. There is no shortage of winding paths, bridges, bamboo forests, and thin stones, but it is a modern interpretation and interpretation of Eastern philosophy. In the white, flimsy body, the fine dust shapes embellish it, inadvertently you will find her presence. The impression she brings to everyone is the hint of life that is weak and strong. The courtyard of the hall penetrates the sky and reflects In the four seasons, the heritage of oriental culture is revealed everywhere.
 
     When entering the space, the first thing you see is a micro landscape. While the shadow wall covers the entire space, the mood of the entrant can be adjusted as soon as possible. In order to expand the space, the stone background is empty. On the wall area, poems of artistic conception are projected, and a giant painting is randomly placed, reflecting the landscape in the heart. Go down, arrange a small piece of bamboo forest, cut out a circle at the top, let the sun shine in, and as the light changes, the bamboo shadows are depicted endlessly. Simplify the design of the Chinese moon gate shape, arrange them in the space, and guide to different spaces. Arrange a set of sofas in the lobby, sit down and chat quietly, or look at the traffic outside, turn around, and inadvertently find that there is also a landscape arranged here, and the pixels on the wall of the walkway are faintly exposed at the back The lights, like the epitome of city lights, complement this landscape. The passage is constructed with large blocks of waste and small stones, and the welcoming pine at the end of the passage leads to the next space. There is a tea room next to it for relaxing when you are tired, and a freehand mountain shape at the end, which is even more exciting with the light. A light partition is set by the window, rendering the entire space, and the wall next to it is randomly placed with different tea leaves for tea. A simple private room space is arranged on the right side of the aisle.
在线咨询
电话沟通
扫一扫

HAD创意酒店设计微信客服号

HAD创意酒店设计微信公众号

返回顶部